5 anledningar till att du skall använda WordPress till din nästa sajt

Sedan den första publika releasen för mer än 10 år sedan så har WordPress gått från att vara ett hemmabygge till en av världens absolut största plattformar för att driva sajter och bloggar.

Det uppskattas att 20% av världens sajter idag drivs med WordPress som plattform.

Varför har WordPress blivit ett så oerhört populärt verktyg?

1. Det är gratis

WordPress är open-source, dvs. öppen och fri mjukvara, vilket innebär att det är helt gratis att ladda ner och du kan själva modifiera källkoden om du väl känner för det.

2. Det är oerhört användarvänligt

Utvecklarna bakom WordPress har lagt ner oerhört mycket tid och möda på att göra WordPress till ett mycket enkelt och smidigt verktyg att arbeta med.

Du behöver inga förkunskaper alls och du behöver inte vara någon supervan datoranvändare för att manövrera verktyget.

3. Lätt att installera

WordPress är skrivet i programmeringsspråket PHP och använder sig av database MySQL, båda två är de absolut vanligaste standarderna för att driftsätta en sajt på nätet.

På grund av detta har i princip samtliga webbhotell (både svenska och utländska) stöd för denna plattform.

Merparten av dessa webbhotell erbjuder även ”One-click installers” vilket innebär att du kan installera WordPress med ett enkelt knapptryck utan några som helst förkunskaper!

4. Lätt att bygga ut, modifiera och göra din WordPress-sajt till din egen unika sajt

WordPress byggdes från grunden för att det lätt skulle kunna byggas ut och modifieras.

Idag finns det tusentals och åter tusentals med teman och plugins som du kan ladda ner för att förändra utseendet på WordPress eller för att ge WordPress ny funktionalitet.

5. Stort community över hela världen

Med tanke på hur många som använder WordPress så kan räkna med att det finns tusentals, om inte miljontals, med människor världen över som arbetar med plattformen.

Detta innebär att du alltid kan få hjälp att felsöka problem med din WordPress-installation eller få tips om hur du kan implementera en viss funktion för din sajt.

Comments are closed.