Med den nya tekniken behöver ingen stå i kö

Det kan låta som en omöjlighet. Det går ju inte att hoppa över en kö då flera personer behöver betjänas av en eller två anställda. Men faktum är att den nya tekniken för köhantering ger upplevelsen av att det inte finns någon kö. Det beror på att den gör det möjligt att ta en plats i kön utan att först besöka butiken.

Ta en plats i kön varsomhelst

När det går att använda en köapp för att få en plats i kön blir det så enkelt. Personen som behöver komma in för att laga telefonen, hämta en beställning eller något annat kan boka sin tid i kön via mobilen. Det här är köhantering som fungerar så smidigt.

När personen väl kommer fram kanske det bara är en eller två personer före. Appen visar vad som händer och det går att flytta omkring med köplatser för att på bästa sätt se till att alla som köar får god betjäning.

Möjligt att göra annat

Även om en person kommer till butiken för att ta en plats i kön kan detta göras med moderna kösystem som minskar känslan av att vänta. Då lokalen med kön finns i ett köpcentrum kan de som väntar ge sig ut i butiker och göra annat utan att förlora sin plats i kön.

Den moderna köhanteringen gör det möjligt att få en uppfattning om tid tills betjäning. Det innebär att kunder inte behöver känna sig nervösa för att missa sin plats. Ännu mindre nervöst blir det då systemet automatiskt korrigerar när någon uteblir eller kommer sent.

Det känns rättvist. Och personer som väntar i kö virtuellt glömmer nästan bort att de faktiskt står i kö. Det känns ju inte i benen och tiden slösas inte så som var fallet med gamla kösystem med trasiga lappmatare.

Comments are closed.