Okategoriserade Wordpress Nyheter
Nyheterna i WordPress 3.6
7 mars, 2013
0

April 2013 kommer WordPress att släppa sin nästa stora uppdatering. Föregående version släpptes offentligt den 11 December 2012, vilket inte var allt för länge sen. Så vad kan vi förvänta oss i den nya versionen utav WordPress? Jag kommer att lista några av dom nyheter jag känner till i dagsläget. Komplettera gärna inlägget via kommentarsfältet om du känner till ytterligare funktioner.

  • Inläggsformat
  • Inläggsändringar
  • Autosparning
  • Twenty Thirteen

Inläggsformat

post-formats-functionVisst, inläggsformaten (fritt översatt från Engelskans ‘post format’) har funnits sedan version 3.1. Men den stora skillnaden från tidigare är att användarvänligheten nu har setts över. Nu är det lättare att förstå dom olika inläggsformaten, och du behöver inte längre hålla på och krångla med att ställa in ‘egna fält’ när du vill använda dig utav olika inläggsformat.

När du skapar en ny sida i aWordpress, så kommer du nu att se en helt ny meny ovanför textredigeraren. Den här menyn innehåller ett gäng flikar som låter dig att ändra i olika sorters inställningar.

Inläggsändringar

När du gör en ändring i ett inlägg så skrivs inte den äldre versionen över, utan den sparas som en backup på din blogg. Det här är en riktigt grym funktion som gör att du lätt kan gå tillbaka och återställa ett inlägg om du råkat radera nått av misstag.

Men i den nya versionen så tas den här funktionen till en ny nivå. Dom har nu gjort en bättre layout på förhandsgranskningen och återställningsprocessen som gör det ännu enklare för dig att se vilken version det är du vill återställa ifrån. Du kommer även kunna se exakt vilka ändringar som gjorts mellan två olika versioner av ett inlägg.

Autosparning

post-revisionsAlla har vi råkat ut för det. Du har suttit och skrivit ett grymt inlägg under en väldigt lång tid. Så hoppar din katt upp på tangentbordet, trycker på CTRL+F4 och POFF, allt du har skrivit försvann. Du sitter sen där i några minuter för att bearbeta dina tankar under tiden som katten stryker sig mot din arm. Vad tusan hände? Kan man på något sätt få tillbaka all den text du jobbat ihop?

Ja i dom senare versionerna av WordPress så har det funnits en autospar-funktion som har vart väldigt hjälpsam, inte minst för mig själv många gånger. Tyvärr så har WordPress fått tagit emot en hel del skit om att autosparningen inte fungerat som den ska alla gånger. Så i den nya 3.6 versionen så kommer det en ny uppdaterad version. Ett par av nyheterna i den funktionen är

  • WP Heartbeat – Det är en funktion som skickar signaler till servern var 15:e sekund och utför olika handlingar beroende på vilket svar funktionen får från servern.
  • Autosparning – En funktion som automatiskt spar ditt dokument i olika versioner ifall något oförutbestämt skulle ske. Den här funktionen har ju funnits i tidigare versioner av WordPress.
  • Post Locking – Om det är fler som redigerar ett inlägg och uppdaterar inlägget på samma gång, så känner den här funktionen av det och spar alltså båda versionerna utav inlägget.
  • Utloggning –  Om du skulle bli automatiskt utloggad av någon anledning, så sparas dina inlägg automatiskt.

Twenty Thirteen

twenty-thirteen

Nytt år, nytt tema. Twenty Thirteen är det nya standardtemat som följer med WordPress 3.6, och den erbjuder en hel del fräsha nyheter. Så många nyheter att den inte har någon likhet alls med föregående teman (Twenty Eleven och Twenty Twelve.)

Twenty Thirteen kommer att ha all fokus på bloggande. Självklart använder den sig utav det nya sättet att använda inläggsformat, och kollar man på bilderna så ser man att temat till och med saknar en sidebar, ungefär som en Tumblog.

Fem Gratis WordPress Teman Maj 2013

April 2013 kommer WordPress att släppa sin nästa...

Read more

Tjäna pengar online – här är verkligheten

April 2013 kommer WordPress att släppa sin nästa...

Read more

Adsense placering – vad är rätt?

April 2013 kommer WordPress att släppa sin nästa...

Read more

There are 0 comments