Okategoriserade Sökmotoroptimering
Sökmotoroptimera din hemsida på 50 minuter
3 mars, 2013
0

seo-skolaDet pågår ett ständigt krig ute på nätet, kriget om att ligga som nummer ett på Google. Men vägen dit kan ibland kännas lång, och nästintill omöjlig. Framförallt om dina konkurrenter redan är stora etablerade sidor. Men du kan mycket väll mäta dig med bjässarna, genom att skriva grymma inlägg och sökmotoroptimera din sida för Google.

I det här inlägget visar jag i fyra enkla steg hur du ska göra för att få din sida i rullning mot förstaplatsen på Google genom SEO. Att göra dom här småändringarna tar inte många minuter, och räkna inte med att se jättestora förändringar av det. Men det är en jättebra start på din SEO-resa.

1. Installera ett 404 plugin

När din sida blir länkad av en annan så får du länkkraft. Men vad händer om den sidan som blir länkad inte längre är i bruk? Då brukar vanligtvis besökare komma till en 404-sida. 404-sidor är inte någonting som Google gillar, eftersom att dom oftast är statiska och inte innehåller så mycket innehåll.

Om din sida kör på WordPress så ska du installera ett tillägg som heter 404 to 301 plugin. Det tillägget skickar då automatiskt dina besökare vidare till valfri sida. Det här gillar Google, eftersom att det genererar valid länkkraft genom 301-redirect till din sida.

2. Optimera dina permalänkar

I korthet så är en permalänk på din sida det som är länken till ett specifikt inlägg på din sajt. Exempelvis så är permalänken på det här inlägget ”enungman.se/sokoptimera-din-hemsida-pa-50-minuter”

I den här permalänken så berättar vi för Google vad inlägget handlar om. Eftersom att sökmotorerna går igenom permalänkar för att få reda på vad en sida handlar om, är det viktigt att du har optimerade permalänkar. Om jag istället hade valt att använda en annan permalänk som exempelvis ”enungman.se/article=194″ så skulle inte sökmotorerna ha någon aning om vad min sida handlar om, och då skulle jag förlora SEO-kraft. Om du använder WordPress, så kan du enkelt ändra varje inläggs permalänk genom att klicka på ‘redigera’ under titelfältet.

permalankar-wordpress

3. Optimera dina inlägg för bästa SEO

Jag vet att du redan skriver riktigt grymma inlägg på din sida, men det finns alltid små tweaks du kan göra för att optimera inläggen så att sökmotorerna gillar dom ännu bättre.

  • Kontrollera din stavning: Sökmotorer är stenhårda när det gäller grammatik. Ibland kan det vara bra att läsa igenom gamla inlägg igen, för det är lätt att missa självklara stavfel när man är mitt i skrivandet. Dessutom blir dina besökare gladare av att läsa rättstavat innehåll.
  • Använd dig utav underrubriker: Genom att använda underrubriker så delar du snyggt upp ditt innehåll i olika segment. Var noga med att få med ditt sökord minst en gång i en underrubrik. Då förstår sökmotorerna vad det är ditt inlägg handlar om. Enkelt SEO-tips, men ack så viktig!
  • Länka till andra sidor: Du kan inte räkna med att bli populär hos sökmotorerna om du inte länkar ut till andra externa sidor också. Så se till att du har gott om länkar till andra sidor som är relevanta till det du skriver om. Dessutom kan det ju generera i att du får en länk tillbaka.

 

4. Se till att ha gott om interna länkar

En intern länk är en länk på ditt inlägg som länkar till ett annat inlägg på din sida. Interna länkar är bra för SEO eftersom att sökmotorerna följer länkarna på din sajt, och på så vis kommer den åt dina andra inlägg lättare. Dessutom minskar det risken för att dina besökare lämnar din sida efter att dom läst klart inlägget.

Fem Gratis WordPress Teman Maj 2013

Det pågår ett ständigt krig ute på nätet, kri...

Read more

Tjäna pengar online – här är verkligheten

Det pågår ett ständigt krig ute på nätet, kri...

Read more

Nyheterna i WordPress 3.6

Det pågår ett ständigt krig ute på nätet, kri...

Read more

There are 0 comments