Okategoriserade Tjäna Pengar Online
Split-testa och öka din försäljning online
4 mars, 2013
0

När man säljer en vara, fysisk eller digital så vill man självklart att så många som möjligt ska köpa den produkten. Ibland kan det vara lätt att få en produkt såld. Medan andra gånger så är det knappt någon, eller ingen alls som nappar. Det är lätt att tro att det handlar om att dina besökare inte är intresserade av din produkt och många gånger kan det vara så, men då är frågan – vad kan du göra för att få kunden att vilja köpa just din produkt?

 

Split-tester får dig att förstå vad som fungerar

Ett split-test är när du gör flera varianter av samma sak. Det kan handla om att se efter vilket WordPress tema som får dina besökare att stanna längre på din sida, eller se efter vilken färg som konverterar mest sign-ups till ditt nyhetsbrev. Styrkan med split-tester är att du med väldigt enkla metoder kan få svart på vitt vad som fungerar för just dig och dina ändamål.

Låt oss säga att du och jag ska sälja en instruktions DVD där vi lär ut hur man lär sig att dansa tango. Fine, DVD:n är färdig och vår site är redo att överfallas av hungriga besökare som vill lära sig dansa tango. Vi ser att siten har mellan 50 och 100 unika besökare om dagen, men det genererar bara en såld DVD per vecka. En såld DVD är bra, men det är långt ifrån den siffra som du vill komma upp till. Så vad kan vi göra för att öka betalande besökare?

Hur man split-testar i WordPress

Det du ska börja med är att ladda ner WordPress tilläget som heter SES Theme Split Test. Det här tillägget gör så att du kan split-testa olika teman, och dessutom få daglig statistik på vad dom olika testerna gav för resultat.

Du behöver ingen kunskap om kodning eller någonting sådant, utan det är bara att installera tillägget och följa instruktionerna. Det går ju även bra att använda dig utav det här tillägget för att testa olika färger på ”Köp Nu” knappar.

Jag har själv använt mig utav split-test metoden på ett gäng sidor genom åren. I ärlighetens namn så har resultaten varit minst sagt blandade, men det gäller att ha tålamod och försöka om och om igen tills det tillslut blir fullträff. När det väl blir en fullträff, så kommer din försäljning att öka med otroliga mängder.

Fem Gratis WordPress Teman Maj 2013

När man säljer en vara, fysisk eller digital så...

Read more

Tjäna pengar online – här är verkligheten

När man säljer en vara, fysisk eller digital så...

Read more

Nyheterna i WordPress 3.6

När man säljer en vara, fysisk eller digital så...

Read more

There are 0 comments